Inburgeringscursussen

TAMA biedt NT2 lessen aan op alle niveaus van alfabetisering en inburgering tot niveauverhoging. De lessen worden gegeven door ervaren, gekwalificeerde docenten aan kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Door de kleine groepen lopen de niveaus van de verschillende deelnemers niet te veel uit elkaar. Bij ons zijn lesuren ook echte klassikale lesuren. Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Betrokken medewerkers zorgen voor een persoonlijke benadering van onze cursisten.

Op basis van de intake bepalen wij het niveau en de lengte van het traject van de kandidaat. Intake is mogelijk in Duits, Engels en Frans. Op aanvraag zorgen wij voor ondersteuning van een tolk in meerdere talen. Wij denken mee over welk examen het meest geschikt is. Wij ondersteunen onze cursisten bij het aanvragen van een lening bij DUO.

Onze alfabetiseringstrajecten sluiten naadloos aan op het vervolgtraject richting het inburgeringsexamen.

Wij geven trainingen voor het inburgeringsexamen. Losse examentrainingen zijn ook mogelijk. Wij geven verder speciale grammaticalessen die gericht zijn op grammaticaal correct Nederlands spreken.

Meerdere keren per jaar organiseren wij activiteiten voor onze cursisten buiten de lessen om. Deze activiteiten zijn erop gericht dat de cursisten Nederland en de Nederlanders beter leren kennen.

Groepen kunnen al starten vanaf 4 cursisten. Op deze manier kunnen we inspelen op specifieke leervragen uit de praktijk.

TAMA begeleidt bij activeringstrajecten naar werk. Onze ervaren werk- en integratiecoach helpt graag verder. Vaak worden cursisten door dezelfde coach begeleid die hen ook al tijdens het inburgeringstraject begeleid heeft. Dit vereenvoudigt de samenwerking.